FOTO IMPRESSIE

La Garde 1

La Garde 2

La Garde 3

lijn grijs klein
link   MEER FOTO'S
lijn grijs klein
link   CONTACT
lijn grijs klein

La Garde landgoed

Welkom op 'La Garde'!

De eerste bekende bewoners van St Germain de Calberte waren volgens de geschiedenisboekjes monniken, die in de twaalfde eeuw een lieu-dit (vert. plaats genoemd) “La Garde” bewoonden. Volgens de familie Verdelhan Des Molles, die tot de kleine Franse land­adel behoorde en “La Garde” meer dan zeshonderd jaar heeft bewoond voordat uw huidige gastvrouw en gastheer Fe Mylène en Felix Thijssen het in 1986 in ruïneuze staat overnamen en restaureerden, is La Garde oorspronkelijk gebouwd door de Tempelier-monniken.

lijn grijs

La Garde landgoed
Fe Mylène en Felix Thijssen

Felix Thijssen, een Hollandse schrijver in Frankrijk

Felix Thijssen is een van Nederlands bekendste thrillerauteurs. In 1999 won hij met Cleopatra de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandse misdaadroman. In 2006 ontving Felix voor Het diepe water de Diamanten Kogel, de Belgische prijs voor de beste misdaadroman.

Thijssen schreef echter niet alleen thrillers. Hij begon zijn schrijversloopbaan als auteur van jeugdboeken, die hij publiceerde onder de pseudoniemen Ruard Lanser en Philip van Akooy. Vervolgens schreef hij SF-romans rond het personage Mark Stevens en een aantal thrillers rond het personage de gangster Charlie Mann. Zijn eigen jeugdervaringen vormden de basis voor Onder de spekboom, een literaire autobiografie. Verder schreef hij scenario’s voor televisieseries en speelfilms als Bureau Kruislaan, Unit 13, Iris, Help de dokter verzuipt! en Wildschut.
Felix Thijssen is een van de oprichters van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs.


link   Ga naar de website van Felix Thijssen


lijn grijs

La Garde landgoed

Felix over 'La Garde'

“Dit is precies de goede plek voor mij, want ik ben ook altijd een boer en een bouwer geweest, en ik heb daar de gezonde balans gevonden. Ik heb bovendien het geluk dat mijn vrouw Fe Mylène evenveel van dat buitenleven houdt als ik. ´s Morgens werken we in de tuin en de bossen, zorgen voor de schapen, bouwen muren, zagen hout voor de winter. ´s Middags zit ik achter de computer en werk ik aan weer een nieuwe roman, en op zondagen speel ik orgel in de kerk; Franse gezangen, mooie stukjes Duitse barok en koraaltjes van Bach.”